Bouwinnovatie

Bij het ontwerpen van een fabriekshal, een kerk, concertzaal of winkelcentrum zijn niet alleen het design, de indeling en de afmetingen van belang. Zeker zo belangrijk is hoe het er zal klinken. Dat kun je uitdrukken in formules en rapporten, maar geluid moet je vooral ervaren. Het Acoustic Experience Lab maakt dit mogelijk!

Maatwerk

In dit lab beleeft u geluid. Met behulp van een akoestisch expert en geavanceerde apparatuur wordt met één druk op de knop de akoestische beleving in een intieme vergaderzaal aangepast naar de akoestiek in een kathedraal. Ook kan het effect van akoestische voorzieningen in een nieuwe woonwijk al in de ontwerpfase worden beleefd: dempt het geluid met meer groen of toch die geluidwal? En hoe klinkt het nu eigenlijk echt straks in die achtertuinen als die geplande nieuwe spoorlijn er ligt? In het Acoustic Experience Lab beleef je deze opties virtueel en ontwerpen we optimaal akoestisch resultaat. Maatwerk dus.

Virtuele variabele akoestiek

Geluid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. In de wereld van geluidinnovatie houden we ons al een tijd bezig met het simuleren van de gewenste akoestische beleving. Deze ontwikkelingen gaan snel. Het Acoustic Experience Lab laat zien dat we nu in een tijdperk komen waarin we de akoestiek van een toekomstige binnen- of buitenruimte kunnen beleven omdat we er virtueel al doorheen kunnen wandelen en zo ook de geluidbeleving kunnen ervaren.

Geluidbeleving

Bij het uitwerken van een akoestisch advies gaat het in de basis om het luisteren. Daarna wordt er gemeten en gerekend. Op basis van deze gegevens wordt een akoestisch advies uitgewerkt om te komen tot de meest optimale akoestische situatie. Onderbouwd met een rapport vol getallen en figuren blijft dit advies best abstract. Met dit lab is hiervoor een perfecte oplossing gerealiseerd; een innovatief ontwikkelcentrum waar de beleving van geluid centraal staat.

Een akoestische beleving in het lab is interessant voor geluidvraagstukken in:

  • Kerken
  • Debatzalen
  • Sportzalen
  • Kantoortuinen
  • Atria
  • Planmatige projecten (stedenbouw)
  • Houtbouwconstructies (woningen)
  • Bedrijfsruimtes
  • Tunnels
  • Verkeersruimtes

Interesse?

Wij nodigen u van harte uit voor een akoestische beleving of voor het uitwerken van uw akoestisch vraagstuk. Neem contact op voor het inplannen van een afspraak. Wij horen graag van u!

LinkedIN

 

Klik op de button voor onze LinkedIN pagina!

 

Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van meer informatie bereikt u ons op T 088 6818820 en info@geluidburo.nl 

Het lab is een ontwikkeling van Ingenii Bouwinnovatie en Het GeluidBuro

 

 

 

 

Bedrijven die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling: