Bij het uitwerken van een professioneel akoestisch advies voor een gebouw, studio of zaal, gaat het in de basis om het luisteren. Daarna wordt er gemeten en gerekend. Op basis van deze gegevens wordt vervolgens een akoestisch advies uitgewerkt om te komen tot de meest optimale akoestische situatie. Onderbouwd met een rapport vol getallen en figuren blijft dit advies best abstract en afstandelijk. Met de realisatie van Het Acoustic lab in Harderwijk is hiervoor een perfecte oplossing gerealiseerd. Dit acoustic lab vormt onderdeel van Ingenii bouwinnovatie, een innovatief ontwikkelcentrum waar beleving centraal staat.

In het acoustic lab wordt vrijwel elke vorm van akoestiek gesimuleerd. Van club- en atrium-, tot theater-, concert- en kerkakoestiek. Ook is het mogelijk om variabele akoestiek, de akoestiek die reageert op geluidbronnen in de ruimte zoals spraak en muziekinstrumenten, virtueel te beleven. Het lab maakt het mogelijk om voorafgaand aan (bouw)plannen de gewenste akoestische situatie te beleven en met een druk op de knop te switchen van bij voorbeeld theaterzaal- naar concertzaalakoestiek.

Voor wie?

​Een geluidbeleving in het acoustic experience lab is een unieke kans voor iedereen die zich bezighoudt met de akoestiek in een ruimte. Van clubeigenaren, bioscoop- en concertzaalbeheerders, management en beheer van popzalen, tot management van verkeersruimten, kerkbeheerders, architecten, interieurarchitecten, facilitair managers en projectinrichters, orgelbouwers en -adviseurs en installateurs.

Doelstelling

De akoestische beleving ondersteunt het maken van keuzes in het ontwerpproces. Innovatieve techniek wordt ingezet om de afstemming van akoestiek in een ruimte eenvoudig toepasbaar te maken.

Wilt u meer informatie over het acoustic experience lab of wilt u een afspraak maken met onze expert ruimteakoestiek, Jan Bril? Klik hier 

Wij horen graag van u!