Bakker Barenrecht

Bakker Barenrecht is één van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland. Voor haar ruim 800 medewerkers streeft het bedrijf naar een prettige en zo veilig mogelijke werkomgeving. Bij de realisatie van het nieuwe bedrijfspand werden we daarom al in de ontwikkelfase betrokken bij het realiseren van een optimaal akoestisch klimaat in alle ruimtes. Dit komt het finale resultaat ten goede!

Opdrachtgever: Bakker Barendrecht

Tinker Imagineers

De afgelopen weken is ons akoestisch advies uitgevoerd bij Tinker Imagineers in Utrecht. In de voormalige kerk aan de Hamburgerstraat is een creatieve studio gevestigd waar ontwerpers, consultants en projectmanagers samenwerken in één grote open ruimte. De achterzijde van het pand bestaat voornamelijk uit glas en staal. De vloeren zijn van beton. Om de akoestiek te optimaliseren is een akoestisch voorstel uitgewerkt waarmee de galm korter wordt en hinderlijke reflecties worden weggenomen.

Ruimtes die vanwege galm ongeschikt waren voor videoconferencing en groepsoverleg kunnen daar nu voor worden ingezet.

Opdrachtgever: Tinker Imagineers

Amsterdome - Amsterdam

De voormalige geodetische koepel van Aviodome (in de jaren '70 de grootste zelfdragende koepel ter wereld) was 15 jaar lang opgeslagen geweest in containers. Deze koepel is aan de Basisweg weer opnieuw opgebouwd. Onder de koepel is een multifunctioneel gebouw ontstaan met 17 verschillende ruimten, waaronder een grote multifunctionele zaal en ruimten voor bijeenkomsten boven deze zaal en onder de koepel. De akoestiek heeft alle doelstellingen bereikt, zowel onder de koepel als in de grote zaal. Het was een hele klus om dat voor elkaar te krijgen.

Opdrachtgever: Teka Holding

Theater de Vest

De bestaande (bouwkundige)akoestiek in de Pleinzaal van TAQA Theater De Vest in Alkmaar was nog niet conform de wensen van onze opdrachtgever. Om de akoestiek te optimaliseren, zodat ook muziekuitvoeringen op zeer hoog niveau kunnen plaatsvinden, hebben wij metingen verricht, berekeningen uitgevoerd en zijn aanpassingen voorgesteld. Ons advies betrof enkele bouwkundig akoestische voorzieningen en een daarop afgestemde configuratie van de geluidinstallatie. Met de aanpassingen aan de akoestiek, in combinatie met een goed afgestemde geluidinstallatie, is de zaal geschikt voor zowel muziekweergave als ander multifunctioneel gebruik bij behoud van de fraaie architectuur.

Opdrachtgever: TAQA, Theater de vest

Stadsgehoorzaal Leiden

De directie van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal wenste de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal, die met name voor klassieke muziek wordt gewaardeerd, ook te optimaliseren voor popmuziek, dancefeesten en seminars. Voor de verbetering van de akoestiek zijn meerdere opties uitgewerkt om de zaal te optimaliseren voor de diverse muziekvormen. Wij hebben er rekening mee gehouden dat de zaalakoestiek voor klassieke muziek op hetzelfde hoge niveau blijft zoals die was. Uiteindelijk is een bouwkundig optimalisatie met flexibel te plaatsen materialen tijdens pop- en dancemuziek als ‘beste optie’ naar voren gekomen.

Opdrachtgever: Leidse Schouwburg en Gehoorzaal

Earforce Studio

Earforce verzorgt en regelt muziekcompositie, sounddesign en voice-over opnames. Toen zij in de kelder van het pand aan Duivendrechtsekade 85 in Amsterdam hun ‘vlaggenschip’ wilden gaan bouwen, hebben ze ons om advies gevraagd. De twee opnamestudio’s en de regiekamer mochten onderling uiteraard geen (geluid)hinder van elkaar ondervinden. Maar ook geluid van en naar buiten moest top-geïsoleerd worden. En zo geschiedde. Daarnaast is in alle ruimten de gewenste akoestiek gerealiseerd, waarbij deze in de grote opname zelfs variabel is.

Opdrachtgever: Earforce BV

Hoofdkantoor Rijk-Zwaan

Het hoofdkantoor van Rijk-Zwaan in De Lier heeft een groot atrium gekregen. Dit is niet alleen een verkeersuimte, het is ook een verblijfs- en ontvangstruimte. Des te belangrijker dat de akoestiek van dit atrium optimaal is. De ruimte is nu een prettige ruimte om te verblijven ondanks het grote volume en de hoeveelheid glas.

Opdrachtgever: RoosRos Architecten

Opera Slaska (Pl)

In deze prachtige historische Poolse Opera stond de set al klaar voor Aida. In de nacht was het voor ons eerder zoeken naar de ‘Phantom of the Opera’, een schoonheidsfoutje in de (elektro-)akoestiek. We ‘zochten’ met onze meetapparatuur in de Orchestra Pit, op de balkons en zelfs daarboven. We hebben 'm gevonden en weten nu hoe we de zaal een fantastische akoestiek kunnen geven!

Opdrachtgever: Telos Audio