Akoestisch experience lab

Bij het uitwerken van een professioneel akoestisch advies voor een gebouw, studio of zaal, gaat het in de basis om het luisteren. Daarna wordt er gemeten en gerekend. Op basis van deze gegevens wordt vervolgens een akoestisch advies uitgewerkt om te komen tot de meest optimale akoestische situatie. Onderbouwd met een rapport vol getallen en figuren blijft dit advies best abstract en afstandelijk. Met de ontwikkeling en realisatie van Het Akoestisch experience Lab in Harderwijk komt hier een perfecte oplossing voor.

In het lab kan vrijwel elke vorm van akoestiek worden gesimuleerd en 3D worden beleefd. Van club- en atrium-, tot theater-, concert- en kerkakoestiek. Ook is het mogelijk om variabele akoestiek, de akoestiek die reageert op geluidbronnen in de ruimte zoals spraak en muziekinstrumenten, virtueel te beleven. Het lab maakt het mogelijk om voorafgaand aan (bouw)plannen de gewenste akoestische situatie te beleven en met een druk op de knop te switchen van bij voorbeeld theaterzaal- naar concertzaalakoestiek.

akoestisch lab

Voor wie?

​Een geluidbeleving in het akoestisch experience lab is een unieke kans voor iedereen die zich bezighoudt met de akoestiek in een ruimte. Van clubeigenaren, bioscoop- en concertzaalbeheerders, management en beheer van popzalen, tot management van verkeersruimten, kerkbeheerders, architecten, interieurarchitecten, facilitair managers en projectinrichters, orgelbouwers en -adviseurs en installateurs.

Doelstelling

De akoestische beleving ondersteunt het maken van keuzes in het ontwerpproces. Innovatieve techniek wordt ingezet om de afstemming van akoestiek in een ruimte eenvoudig toepasbaar te maken.

Wilt u een afspraak maken voor een beleving of wilt u meer informatie over de mogelijkheden, dan zijn wij bereikbaar op T 0886818820 en info@geluidburo.nl.

Wij horen graag van u!