Amsterdam is weer een nieuwe club rijker: Club ABE opent haar deuren aan de Amstelstraat. Waar vroeger The Soul Kitchen en later The Backdoor huisvestte, is nu ruimte gemaakt voor een ‘free-spirited, metropolitan’ club en lounge. Met de komst van ABE en Club AIR als goede buur krijgt de Amstelstraat weer allure in het uitgaansgebied. En wat is een club zonder muziek?

Wie denkt dat je in het uitgaanscentrum van de grote stad zonder slag of stoot veel geluid kunt maken heeft het mis. Ook in dit gebied liggen woningen in de buurt. Het produceren van veel geluid en tóch voldoen aan de wettelijke geluidnormen betekent dan ook: "isoleren."

Nadat het monumentale pand aan de buitenzijde volledig gerestaureerd was en aan de binnenzijde is leeg gesloopt, is begonnen met constructieve aanpassingen voor het isolatiepakket. Vlak achter de gevels zijn stalen liggers aangebracht waarop een tweede gevel is gemetseld achter de grote raampartijen. Vervolgens zijn zwevende vloeren, geluidwerende plafonds, buigslappe voorzetwanden, stalen geluidwerende deuren en geluiddempers op de ventilatiekanalen gemonteerd.

Om voldoende geluid te isoleren richting de aanpandige woning (naast het loungegedeelte) en de achtergevels van de woningen aan de Herengracht, zijn opslagruimten, technische ruimten en de toiletgroepen gebruikt als geluidbuffers.

Het resultaat mag er zijn. Op de dansvloer kan 105 dB(A) dancemuziek worden gemaakt en in het loungegedeelte 94 dB(A)! Hiermee plaats Club ABE zich in het rijtje Amsterdamse topclubs als Club AIR, Club NYX en Jimmy Woo die wij als GeluidBuro vol trots tot onze opdrachtgevers mogen rekenen en waar volop gedanst kan worden zonder de buren tot last te zijn.

Wij wensen Club ABE alle succes!

Opdrachtgever: Reggestate Amsterdam
Project: ontwerpen geluidwerende voorzieningen, begeleiding van uitvoering
Aannemer: aannemingsbedrijf Arjan Koelman
Installateur: De Klimaatbeheerser