Afgelopen vrijdag ontvingen wij Judith Veen (Heart2Hear) met het bestuur, stakeholders en betrokkenen van Klankbord.nu voor een inspirerende middag in het Akoestisch experience lab in Harderwijk.

Klankbord is een gezamenlijk initiatief van organisaties en bedrijven met aandacht voor wat er speelt rond geluid en geluidproblematiek. Het doel is het stimuleren van een maatschappij die geluid meer op waarde schat. Het platform is ongeveer een jaar geleden opgestart en de leden hadden elkaar tot dusver alleen online ontmoet. Het werd dus een middag vol ontmoeting, kennisdeling en een verdieping op zintuigen gepresenteerd door experts, boordevol kennis.

Met ‘What you hear is what you get’ in het akoestisch experience lab nam collega Jan Bril onze gasten mee op een virtuele reis door verschillende gebouwen met specifieke klanken en geluiden waarneembaar via het gehoor.

Willemijn Mattheij en Bram Smits van Sorama boden een kijkje in de wereld van de geluidscamera waarmee je geluid zichtbaar maakt. Cees van Wezel (Ecophon) vertelde ons over het gebruik van een Virtual Reality bril waarmee je door verschillende ruimtes bewoog en in elke ruimte een andere akoestiek beleefde terwijl je gewoon op je stoel zat!

Tjeerd Andringa (Soundappraisal) liet het geluid beleven via de wetenschap waarvoor hij een eigen soundscaping model heeft ontwikkeld waarmee geluid en geluidbeleving tastbaar wordt gemaakt en waarbij hoorbare veiligheid, een ultieme geluidsomgeving, het doel is.

Aan het eind van de middag was er ruimte voor verdieping met workshops en gesprek onder het genot van een hapje en een drankje.

We kijken terug op een zeer geslaagde middag waarbij de nadruk niet lag op cijfers, modellen en dB’s maar op de beleving van geluid voor mensen. De beleving in het akoestisch experience lab werd enthousiast ontvangen en er zijn interessante initiatieven ontstaan. Kortom: mooie ontwikkelingen!

Wilt u meer informatie over het akoestisch experience lab of onze andere diensten? Neem dan contact op met telefoonnummer 0886818820 of info@geluidburo.nl

Wij horen graag van u!