Regelmatig worden we door programmamakers benaderd om als deskundige op het gebied van geluid en akoestiek iets te vertellen of onze mening te geven over een kwestie. Zo mochten we begin december geluidmetingen verrichten voor de tv-opnames van Bonje bij de Buren. De uitzending over deze buren die, onder andere, geluidoverlast van elkaar ondervinden, wordt in het voorjaar van 2015 uitgezonden.

Afgelopen november waren we te gast in het programma Bruisend Horeca. Hierin hebben we verteld over een van onze projecten waar we echt heel trots op zijn: Het Volkshotel. In het voormalige Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam lagen veel akoestische uitdagingen. In het pand moest een hotel komen met een multifunctionele horecaruimte op de begane grond, studio's en een theaterbar in de kelder en  twee terrassen op het dak.

Maar de grootste uitdaging lag op de 7e verdieping. Hier wilde men de bestaande club Canvas laten voortbestaan. Een club waarin circa 103 dB(A) muziekgeluid gemaakt wordt met hotelkamers er direct onder en met een panoramaview over de stad, terwijl er rondom woningen liggen. Hiervoor was een extreem hoge geluidisolatie nodig. En die is bereikt! In het programma item over geluidisolatie vertellen wij over dit bijzondere project. Binnenkort volgt meer informatie over de club en het Volkshotel bij onze referentieprojecten.