In het kader van ons 10-jarig jubileum staat deze maand oprichter van Het GeluidBuro, Lennard Duijvestijn, in de spotlights. Lennard blikt terug op zijn periode als directeur en vertelt over identiteit en eigenheid.

Lennard, je staat in de spotlights vanwege het 10-jarig jubileum van het bedrijf dat je zelf hebt opgericht maar waar je ondertussen zelf geen deel meer van uitmaakt. Hoe voelt dat?

Dat voelt helemaal prima! Het jubileum bewijst dat het bedrijf bestaansrecht heeft opgebouwd met een eigen identiteit. Ik ben echt blij en trots dat ik daaraan bijgedragen heb en Het GeluidBuro ook zonder mij doordraait en succesvol is. Het is toch een beetje mijn nalatenschap in de wondere wereld van geluid.

Welk doel had je voor ogen toen je in 2010 Het GeluidBuro startte?

Mijn doel was Het GeluidBuro uit te laten groeien tot een landelijk gerenommeerd akoestisch adviesbureau met een echt eigen karakter. Het opbouwen van een goed team was daarbij uiteraard een van de belangrijkste onderdelen. Ik heb geregeld de term ‘supertof bedrijf’ laten vallen, in mijn ogen veel belangrijker dan ‘de grootste’ zijn of zoiets.

Wat is de belangrijkste factor van jouw succes met het ontwikkelen van Het GeluidBuro geweest, en waarom?

Het is voor elk bedrijf denk ik de uitdaging steeds fris en fruitig te blijven. En zeker technische ingenieursbureaus hebben een nogal stoffig en suf imago. Ik denk dat Het GeluidBuro erin geslaagd is een fris en fruitig imago neer te zetten dat aansluit bij deze tijd. No nonsens, helder, snel, professioneel. Dat in combinatie met een team eigenzinnige professionals heeft zijn vruchten afgeworpen. Mijn belangrijkste inbreng daarin is denk ik dat ik de dingen nu eenmaal net even anders doe, doorzet en verantwoordelijkheden durf af te staan.

En wat heeft de doorslag gegeven om er in 2018 toch weer mee te stoppen?

Hahaha, ‘toch weer’ geeft al een mooie lading aan de vraag. Vergeet echter niet dat ik al in 1996 begonnen ben met een eigen akoestisch adviesbureau en ik er dus al 22 jaar op had zitten. Voor mij kwamen er drie belangrijke dingen bij elkaar: 1) de wens om een periode iets heel anders te doen dan ‘geluid’, 2) de afronding van een paar projectinhoudelijke kroonjuwelen, en 3) het inzicht dat willen het bedrijf en ikzelf verder ontwikkelen, er wellicht een grote verandering nodig was.

Waar ben je het meest trots op als je terugkijkt op jouw GeluidBuro periode?

Het voelt heel goed dat we de doelen die ik voor ogen had ook daadwerkelijk bereikt hebben. Het meest trots ben ik op het team. Ik kon er ook echt van genieten, als we met volle bezetting en bezieling bezig waren. Een stel eigenzinnige individuen die zelfstandig en als groep professioneel functioneren. Het was mooi om te zien hoe iedereen dapper openstond voor mijn pogingen wat persoonlijke lagen af te pellen waardoor het bedrijf steeds meer een eigen ziel kon krijgen. Het maakt namelijk niet zoveel uit wát je doet, maar hoe je het doet.

Lennard Duijvestijn is sinds enige tijd, samen met zakenpartner Rinze de Leeuw, directeur van een nieuw bedrijf: CoolPlant.