Deze maand vertelt collega Xandra Schuurmans over haar werk. Xandra werkt sinds november 2017 bij Het GeluidBuro als adviseur Industrielawaai.

Je hebt je ontwikkeld van chemisch analist naar bodem specialist naar geluidadviseur. Wat is je motivatie geweest om over te stappen naar de geluidwereld?

Mijn interesse voor het vakgebied geluid werd vooral getrokken omdat het mij een uitdagend en divers vak leek met veel diepgang en genoeg variatie. Toen deze vacature bij Het GeluidBuro voorbij kwam besloot ik de stap te nemen om dit te gaan onderzoeken. Na drie jaar kan ik zeggen dat dit inderdaad zo blijkt te zijn. Gelukkig maar šŸ˜‰

Je werkt nu 3 jaar voor Het GeluidBuro als adviseur industrielawaai. Wat vind je het leukst om te doen binnen jouw vakgebied?

In mijn werkveld, industrielawaai, kom ik bij veel verschillende soorten klanten over de vloer. Deze diversiteit aan opdrachtgevers met elk hun eigen akoestische problematiek maakt het uitdagend: elk project is anders!

In het vakgebied Industrielawaai heb je volgens mij veel te maken met regelgeving. Hoe beĆÆnvloed dit je dagelijks werk?

Klopt er is veel regelgeving. Soms lastig, maar juist deze regels zorgen ervoor dat elk project op een andere manier beoordeeld moet worden. Dat precies zorgt voor de nodige afwisseling en uitdaging. Meestal is het niet zwart-wit en soms kun je door ergens op een andere manier naar te kijken en goed te motiveren, veel voor een klant betekenen. In 2021 komt de nieuwe Omgevingswet met als doel het omgevingsrecht inzichtelijker, voorspelbaarder en gemakkelijker in het gebruik te maken. Daar ben ik natuurlijk benieuwd naar!

Kun je vertellen over een project waar je erg trots op bent?

Eigenlijk ben ik trots op alle projecten waaraan ik heb gewerkt. Als een klant tevreden is, ben ik blij en trots. Soms is de materie best taai en ingewikkeld. Zoals bij een project voor Heliox automotive waarbij we met een aantal partijen de elektrische laders van OV bussen hebben onderzocht op geluidbelasting op de omgeving. Het is telkens weer een uitdaging voor me om een project tot een bevredigend resultaat te brengen. Voor zowel de klant, als voor de omgeving als voor ons.

Waar ik ook erg trots op ben is, is dat ik naast deze uitdagende baan en mijn best drukke gezinsleven, toch met succes mijn diploma Mileugeluid heb behaald. Op 10 december krijg ik dit uitgereikt. Helaas is er wegens Corona geen feestelijke uitreiking mogelijk, maar dat halen we wel een keer in met de collega’s van Het GeluidBuro als het allemaal weer mag.

 

Een selectie van onze projecten Industrielawaai vindt u hier.

Wilt u meer weten? U bereikt ons op T 088 6818820 en op info@geluidburo.nl